De Știut

Drepturi și obligații

OBLIGATIILE LOCATORULUI

Locatorul are obligatia de a pune la dispozitia chiriasului autorulota in stare buna de functionare, echipata cu toate dotarile ofertate, avand plinul facut, asigurarea obligatorie si rovigneta. Locatorul va preda autorulota curata interior si exterior.

Locatorul va acorda asistenta telefonica Chiriasului pe toata perioada sejurului.

DREPTURILE SI OBLIGATIILE CHIRIASULUI

Chiriasul trebuie sa posede permis de conducere valabil categoria B pe intreaga perioada de inchiriere si cu o vechime de minim 3 ani. Varsta minima obligatorie este de 23 de ani.

In cazul in care Locatarul a furnizat catre Locator informatii false privind identitatea sau adresa sa ori valabilitatea permisului sau de conducere, Locatorul isi declina orice responsabilitate pentru daunele pricinuite de Locatar tertilor. In aceste conditii Locatarul nu poate beneficia de asigurare.

Chiriasul isi asuma intreaga responsabilitate pentru orice accident provocat de conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante psihoactive, prin acest contract acceptand sa plateasca pagubele evaluate de catre societatea noastra de asigurari.

In caz de accident, Chiriasul este obligat sa anunte imediat producerea acestuia atat organelor de politie, cat si Locatorului, si va permite efectuarea investigatiilor necesare.

Tot in cazul unui accident rutier, dauna sau a furtului autorulotei / din autorulota, Chiriasul va fi obligat sa obtina de la organele abilitate urmatoarele documente:

 • Procesul-verbal de tamponare sau furt, dupa caz;
 • Formularul de constatare amiabila
 • Autorizatia de reparatie

Chiriasul isi asuma intreaga raspundere pentru orice incalcare a regulamentului rutier in vigoare. De asemenea este obligat sa plateasca toate amenzile primite in decursul perioadei pe care a inchiriat autorulota.

In caz de accident sau alte avarii produse si neacceptate la decontare de asigurator din motive imputabile Chiriasului, acesta din urma devine responsabil de achitarea daunelor cauzate. Echiparea de interior (mobilier, electrocasnice) si extradotarile (parasolar retractabil, suport biciclete, unitate AC, router 4G, SmartBox, TV HD 24 TV HD 18”) nu fac obiectul politei CASCO.

Chiriasul are obligatia de a plati o garantie de 1500 EURO pentru Ultraluxury si 1000Euro pentru Luxury (echivalent RON la curs BNR) rambursabila integral la finalul sejurului, daca nu exista motive de retinere.

 • in caz de accident sau alte avarii produse si neacceptate la decontare de asigurator din motive imputabile Chiriasului (neindeplinirea formalitatilor necesare, incalcarea legislatiei rutiere, incalcarea conditiilor din polita asiguratorului, vandalism, etc.), acesta din urma devine responsabil de achitarea daunelor cauzate;
 • in caz de accident sau alte avarii produse din culpa Chiriasului si acceptate la decontare de asigurator, acesta devine responsabil de achitarea daunelor cauzate in limita unei coplati/fransize de 700 EUR/eveniment
 • in caz de accident sau alte avarii produse fara culpa Chiriasului si acceptate la decontare de asigurator, acesta nu este responsabil de achitarea daunelor cauzate
 • toate costurile aditionale se pot deduce din garantie fara a se limita la aceasta, urmand a fi dovedite de Locator prin documente
 • in cazul unor daune produse, garantia se va returna dupa validarea dosarului si acceptarea decontarii de catre asigurator

Chiriasul va prelua autorulota curatata si igienizata interior si exterior. Chiriasul va prelua autorulota cu rezervorul de combustibil plin urmand a fi predata in aceleasi conditii. Deasemeni Chiriasul are obligatia sa goleasca caseta WC inainte de predare, in caz contrar se va achita o taxa in valoare de 25 EUR.

Chiriasul are dreptul sa utilizeze autorulota, cu instiintarea in prealabil a Locatorului, in toate tarile UE si inclusiv in tarile acoperite de asigurarea RCA si CASCO, fara limita de kilometri.

Chiriasului ii sunt interzise:

 • Conducerea pe drumuri forestiere , drumuri arabile , paduri, printre copaci. EXCLUS, Doar in spatii special amenajate (Camping)
 • Participarea la curse de masini sau in teste pentru verificarea performantelor autorulotei;
 • Transportul materialelor sau substantelor interzise, precum si transportul oricaror marfuri fara actele necesare;
 • Utilizarea autorulotei, de catre acesta sau de un alt conducator auto insotitor, sub influenta alcoolului, drogurilor sau oricaror substante care ii poate afecta viteza de reactie sau starea de constienta;
 • Tractarea altor autoturisme sau remorci fara acordul scris al locatorului;
 • Lasarea autorulotei cu geamurile deschise si/sau cu cheile in contact nesupravegheate;
 • Efectuarea vreunei reparatii asupra autorulotei – aceasta nu poate fi reparata decat intr-un service autorizat si desemnat de locator;
 • Sa vanda, sa inchirieze sau sa garanteze cu autorulota care face obiectul acestui contract.

Incalcarea oricarei din conditiile de folosire va atrage automat responsabilitatea financiara a Chiriasului fata de Locator, retinerea garantiei in totalitate, plus plata tuturor daunelor cauzate.

Chiriasul la expirarea acestui contract, va restitui locatorului bunul inchiriat, impreuna cu toate accesoriile acestuia, in aceeasi stare in care l-a primit.

ANULAREA REZERVARII

Anularea rezervarii este posibila cu informarea in scris, in prealabil si in urmatoarele conditii:

 • In caz de neplata in termen a avansului de 25% (5 zile de la confirmarea rezervarii)
 • In caz de neplata in termen a diferentei de 75% (15 zile inainte de prima zi de inchiriere)

In cazul anularii cu mai mult de 30 zile inainte de preluare, se percepe o penalitate de 25%. In cazul anularii cu 15-29 zile inainte de preluare, se percepe o penalitate de 50%. Pentru anularile intervenite in intervalul 01-14 zile, se percepe o penalitate de 75%.

In cazuri exceptionale penalitatile de mai sus pot fi diminuate. Acestea pot fi, fara a se limita la: inchirierea posibila a aceleiasi perioade catre alt client, mutarea rezervarii, motive de ordin personal deosebite si dovedite.